L'#homofòbia oculta a #laSafor / #Valldigna i arreu dels #PPCC

  • HOMOFÒBIA
    HOMOFÒBIA

#ParàmiesSimateres   #NoÉsNo #ProuÉsProu
Cartells Arran Països Catalans & Endavant (OSAN)

Comenten que veig homofòbia on no n'hi ha ... Fa uns dies reconeixia a un càrrec públic valldignenc que tinc una temporada d'excessiva sensibilitat, però això no li lleva ni un mil·límetre d'objectivitat de la meva anàlisi. Fa poc també reflexionava públicament sobre #feminisme i #homofòbia com a dos vessants de l'#heteropatriarcat i la necessitat de fer un treball de base social que tracte el tema real que ens ocupa sense parcel·lar, etiquetar i fins i tot estigmatitzar conceptualment col·lectius i lluites, així com la necessitat de documentar empíricament les tesis polítiques per tal que la praxi esdevinga significativa, transformadora i convincent (1).

Fa mesos (arran d'un comentari d'un jove independentista esquerrà) també parlava sobre l'homofòbia implícita al currículum ocult que totes hem mamat a la nostra societat, a les nostres escoles i a les nostres famílies... i, si em permeteu, a les nostres organitzacions implícitament (aleshores utilitzava el símil d'una esponja sucada per la #LGTBIfòbia i el #masclisme inherent al sistema en el qual estem immerses) (2).

Així doncs, la reflexió és clara: " no hem vingut aquí a parlar dels sexe dels àngels... Ens cal una diagnosi clara del problema no contaminada per les nostres experiències, fòbies o dèries que malauradament poden esdevindre col·lectives si no posem fil a l'agulla aviat i fem totes un exercici d'humilitat reconeixent la complexitat del tema. No ens podem quedar en la cartelleria, manifestos i dissertacions mediàtiques com si els fets fossin un pur producte de màrqueting. Darrere de tot això hi ha gent que sofreix i pateix la bogeria d'uns i altres i no ens podem permetre banalitats ni mediocritats davant una xacra pandèmica que ens esguita a totes"(3).

Ni sóc ni pretenc ser un especialista en el tema ni un activista significat de la lluita #LGTBI. Les meues trinxeres, malgrat la meua militància amb el col·lectiu, han estat altres, però això no lleva l'obvietat de l'anàlisi que us plantege. Deixeu-me acabar atrevidament i al més pur estil "#arranero"
(amb el permís de les companyes/@ d'Arran la Safor).
 
"Excloure companyes de converses i fòrums ... ÉS HOMOFÒBIA, cercar-li nuvi al company... ÉS HOMOFÒBIA ... analitzar els moviments físics de les companyes cercant una possible "ploma" ... ÉS HOMOFÒBIA, utilitzar mots i tons amb sorna conceptual ... ÉS HOMOFÒBIA. amagar-se darrere d'un teclat i no donar la cara ... ÉS HOMOFÒBIA ... ofendre't i sentir-te ferit quan l'altre et fa de mirall ... ÉS HOMOFÒBIA ... homofòbia implícita, oculta i corrosiva .... PERÒ #HOMOFÓBIA...".

 
Molí Simat 30/03/17 la #Valldigna, #PaïsosCatalans
Vicent Company, col·laborador d'Endavant (OSAN)


 

(1)  Feminisme i antihomofòbia (dos vessants davant l'heteropatriarcat)  
(2)  #ParèmiesSimateres #EsponjaHomòfoba @alfandech
(3)  l'Orgull Gai no va en carrossa - LGTBFÒBIA 
(4)   El mite de l’amor romàntic a debat

 

Comentaris

Victòria Brines Simat de la Valldigna
1.

Tot i que ens resulte incòmode, hem de reconéixer que en la nostra societat encara perviuen massa actituds homòfobes presents quotidiànament. Hem de conscienciar-nos-en i hem d'actuar en consequència. Eradicar comportaments homòfobs és una tasca en la qual hemd'involucrar-nos tots. Tota reflexió sobre el tema ha de ser doncs benvinguda!

  • 6
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat