Fa més qui vol que qui pot 29 Blavers, pancatalanistes, t’hi sents a gust en eixa dialèctica?

Blavers, pancatalanistes, t’hi sents a gust en eixa dialèctica?

Joan Guerola

Alguns ho esperem amb deler i amb anhel, fins i tot de vegades un anhel desesperat. Que hi haja pau social al PV, que se’n vagen els peperos dels quals n’estic ben tip, com força gent. Esperem i delerem que no dotoregen tant ni juguen amb la gent de manera cruel. Peperos totalitaris que no coneixen cap deadline.

Els valencians de soca arrel no podem fallar. L’espera per veure el miracle del canvi s’està fent angoixant. Una espera que ens permetrà tornar a començar. Ens deixem atrapar pel silenci, la indiferència i la immediatesa de la impulsivitat, d’aferrar-se a pensaments inamovibles, de pensar que l’altre té la culpa, que l’altre ens falla i que l’altre creu que no val la pena acostar posicions, de creure que l’altre no em farà combregar amb rodes de molí. Amic, amiga, deixa de banda l’acusació i la falta de respecte.

L’amic blaver
M’afligeix el fanatisme i l'agressivitat d'alguns d’una banda i de l’altra. Pel fet que no combregue amb les idees de Pep Amagat o en Bosch, ens hem de barallar? Tan primaris som? Nooo... No em pense barallar amb ells, són valencians com jo.
Sóc blaver però no espanyolista. Ni de bon tros, per favor! Estic més aprop d’en Bosch que de ningú més. Tenim una llengua i no sóc secessionista.

En Bosch
Sóc valencià i tampoc em sent català, però em sent més a gust amb catalans que no pas amb espanyols. Tant em fa els PPCC. Per ara no, gràcies. Primer construïm el país nostre. La meua nació és la valenciana… però també tinc cor de català. No vull enganyar ningú.

Pep Amagat
Quin complexe hi pot haver que parlem de ser catalans? Aquest país està plagat de llepons dels espanyols; n’hi ha massa. Llepons que ho manipulen tot i tothom i que fan més mal que una pedregada.
És veritat. No sols hem de respectar els altres i respectar el pas del temps. El partit de futbol dura el que dura i no es pot abaixar la guàrdia fins al darrer minut. Per això la campanya electoral dura el que dura i l’ansietat no pot fer malbé l’oportunitat de fer fóra el PP i els espanyolistes.
Hem de dominar el temps, hem d’ensinistrar el nostre caràcter, reprimir l’ansietat… uf que difícil tot plegat.
Esperar resulta dur. És complex reprimir les nostres ànsies de felicitat entre tots, resulta difícil dir que no al nostre cor insaciable, resulta dur esperar quan sabem molt bé el que volem. Somriem al que considerem el rival: el pancatalanista seria bo que somrigués al blaver, o no?… Bé que es feia en el passat recent.

Pep Amagat
Somnies truites, tio. Per què escrius això. Narrador ignorant que no sap el que dius.
Però la paciència, la calma i la bona voluntat aporten premis inqüestionables: absoluts. Lluitar per aconseguir l’objectiu de canviar el país comporta una recompensa enorme. Hem de recórrer un camí per arribar més enllà de la discòrdia. S’ha d’aconseguir una pau social com fer un tractat de pau: com s’ha fet a Irlanda del Nord i tants altres llocs d’arreu.

En Bosch
Dedicar-nos a barallar-nos, a insultar-nos… És evident que així no anem enlloc. No m’agrada rebolcar-me en la dialèctica de blavers espanyolistes i pancatalanistes.
Torne a dir que tinc la impressió que ens agrada massa rebolcar-nos-hi. Mentrestant, la gentola del PP es deuen fregar les mans. Eixa gentola està jugant a nosaltres, saben provocar-nos. Prou de baralles, xalant-nos la llengua i estalviem-nos posar-nos pedres al fetge...
Els del PP són uns corruptes que desvien els diners dels valencians per finançar el partit seu, i la gent encara els vota? Estan satisfets fent-nos incults.

Pep Amagat
En açò, Bosch, estic d’acord amb tu.

L’amic blaver
M’afligeix el fanatisme espanyolista del PP que no defensa el valencià. Ni el defensen ni el fan servir.

Pep Amagat
I si torna a governar el PP, anirem al muntó de la… Si és que no estem ja. I és trist que a la majoria de la població tant se li’in fot. O això sembla. Hem de pensar-hi. Seran capaços de tornar a votar PP tot i haver destruït part de les empreses, de les entitats bancàries, tot i haver renegat de la seua llengua i d'haver furtat diners públic…? Els valencians voten com a espanyols. Després diuen que també són valencians, però res de la idea d’independència, i no saben o no volen saber res de països catalans.
En BoschAra haurem de lluitar també contra els que s'han transfigurat amb Ciutadans i Podemos. Ara vindrà el provocador nascut a la Garriga, el tal Rivera, a promoure la secessió lingüística del valencià. Ja són ganes… No oblidem que també hi ha catalans de tendència espanyolista…

Pep Amagat
… Vaja pèrdua de temps lluitant perquè l’alliberaren de la presó en allò de la Torna, dic bé o no, dels Joglars…

En Bosch
Com deia, té nassos la cosa que haja de vindre un català que vol la secessió lingüística. Ja Amic blaver, fa temps preguntaves per algun partit que no siga el PP. Doncs, ja en tens un.

Pep Amagat
Però si aquests són igual d’espanyolistes que el PP. No li dónes consells roïns, òndia! Ara els del PP aproven la llei de Símbols de la Comunidad Valenciana per provocar irritació i divisió en la gent. Són el que no hi ha… Demostren la seua visceral antivalencianista. Poden ser més roïns quan sembren l'odi en el poble valencià.

Si no saps qui votar és perquè no et va doldre que tancaren Canal 9. Si no saps qui votar és perquè tant et fa que balafien els teus impostos. Només hem de tenir paciència i meditar qui votem perquè no ens prenguen el pèl. Que pugam fer servir la llengua nostra sense complexos enmig del carrer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat