Fa més qui vol que qui pot 22 Setmana de cassolades i el 9N es podrà votar o no?

Setmana de cassolades i el 9N es podrà votar o no?

Joan Guerola

L’independentista Pep és a Catalunya amb uns amics d’allà. Se n’assabenta del devenir de tota la setmana pel que li ha escrit un amic, així com pel neguit pel diumenge del qual ell n’és testimoni.

Dimarts

M’he de deturar davant un semàfor vermell. Colló! Sempre se m’hi posa vermell. Tinc gana. Sense sopar encara a les 22:00 en el marcador de la cruïlla de carrers. De sobte sent els colps  sobre perols i cassoles des d’un balcó. Com no ho associe a res, em pregunte si va per mi perquè hi estic sol a eixa hora i amb 6º en el marcador. Potser em fan una broma, no sé… o bé jo he fet algun despiste ja que sovint en faig.

Com se’m posa verd creue un carrer ben ample i seguisc pel carrer transversal. Faig quatres encamallades quan de sobte, ni que ho feren al ritme en que jo vaig avançant, sent més colps a perols i cassoles. Ai caram, se’m posa la mosca al nas perquè seguisc sense saber a què es deu aquesta cassolada perquè encara no he avançat unes passes més, que també se senten els colps nous a perols i cassoles que procedeixen d’una finestra. Sembla una broma ben muntada perquè no aconseguisc saber la causa de la cassolada. Ja sé que no vaig al dia sinó que vaig i vinc de la feina sense assabentar-me’n d’últimes notícies. Ni pèl mòbil.

En una finestra per ací o en un balcó per allà el soroll de la cassolada va creixent sense que per sort el camió de les escombraries, que passa més tard, puga tapar els sons. A tot això, ja sóc prop de casa, per fi. Quede parat en veure que se senten colps a les cassoles en quatre balcons del meu edifici.  Li ha caigut el cullerot de fusta a una veïna i em demana si l’hi puc pujar. L’hi porte a casa i em diu que és en protesta per la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre els preparatius del 9-N. Entesos. Ara ja ho sé.

Una  volta dins de casa, faig dos mossos i, per augmentar el repic de cassoles i d’altres atuells, isc al balcó amb altres de casa. M’hi pose a pegar a un perol vell.
 

Dimecres

El repic d’atuells incrementa i impressiona en la nit freda ja que de balcons i finestres que s’han sumat en són més que els d’ahir. Torna el ressonar de cassoles en protesta contra el veto de l'Estat al nou 9-N.  Després me’n vaig a veure el partit del Barça a la Champions.

Dijous i Divendres

Les cassolades continuen en augment per protestar contra la impugnació del Tribunal Constitucional espanyol del 9-N. El govern del PP no escolta el clam de la gent, només jutja. I prohibeix, retalla, no deixa, no deixa parlar...

Dissabte

D’un balcó o finestra amb el o la del costat o amb el o la d’enfront se senten ressonar els repics de paelles, cassos, paelles, cassoles. Tot plegat genera un ritme que hui dissabte es fa sentir amb més força i es perd ciutat enllà. Però hui a més a més, s’encenen llanternes, llums dels mòbils, espelmes i amb l’ajut de la lluna quasi plena es vol il·luminar Catalunya perquè es puga veure des dels Satèl·lits de la Nasa. També s’hi sumen els clàxons del cotxes que es fan sentir als carrers. D’alguns pisos se sent Bon cop de falç defensor de la pàtria…

L’independentista Pep sent enveja perquè li agradaria que demà puguera votar. Ell està amb els amics del Principat que voten per la seua llibertat, a ell li agradaria que fora per tots els de la república dels Països Catalans lliures i confederats.

De sobte corre el rumor que no està garantit que es puga votar. Demà es concentraran massivament a les 08:00 davant dels llocs electorals. Es veurà arreu del món la gent esperant a votar i la policia que ho impedeix. Si s'hi presenten, és clar. Hui que els catalans tenen una cita amb la història, però podràn votar?  Ho sabrem prompte…

Diumenge a les 8:00

Hi ha cua per davant façana d'entrada a un IES, la cua gira pel carrer del costat i segueix fins al final de la poma de cases. Tan bé que s'estava al llit, podria haver vingut més tard, diu una dona major ben tapada. Anem a fer revolució, diu una altra dona major, que els donen pel sac als espanyols que no ens donen diners per fer res. Hòstia santa, quina cua, diu un jove, i això que molt jovent encara dorm. Increïble. Visca la democràcia, criden uns i brinden amb cava de bon matí. Ja obren les portes, ja. En faran via, diu la mateixa dona d'abans. La votació és senzilla, neta i ràpida, no una xarlotada com deia un tertuliant  d'una cadena estatal de teles de la cova mediàtica. Enveja cotxina. A l'eixida de les votacions es recullen signatures en defensa de la democràcia i de les dificultats que ha posat l'estat espanyol. Es lliuraran a l'ONU i l'Unió Europea.


Pau i bé
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat