El boom de les botigues online de taronges

Les botigues online de taronges han proliferat a terres valencianes en els últims cinc anys d'una manera prolífica, com si de bolets es tractés. Molts factors han influït en esta manera de comercialització de la producció agrària dels llauradors valencians, podem citar entre altres totes estes:

  • L’accessibilitat de la tecnologia, mitjançant CMS tant coneguts com wordpress o presatshop. Els preus es redueixen i la manera de gestionar la tenda virtual també.
  • La guerra logística ha fet que els preus d'enviament s'hagen reduït el suficient per a que enviar al consumidor la seua comanda i que a l'agricultor li isquen els comptes.
  • Els ruïnosos preus de les collites en el camp, ha fet que els propietaris de les explotacions miren més enllà dels grans comerços i cooperatives. Ha segut més una escapada cap avant que no altra cosa. La búsqueda per sobreviure al mercat
  • L’accessibilitat per part del consumidor a Internet i a la compra online, també en té una bona part de culpa.
  • L’aparició d’un tipus de consumidor que aprecia la fruita i la verdura de qualitat i que està cansat de comprar productes agrícoles al super que no tenen gust a res es també un factor que cada vegada està influint més.
  • En alguns nínxols de mercat com l’ecològic a segut pràcticament la única alternativa viable per a la distribució de fruites orgàniques fins fa ben poc.

L’atomització del sector de la taronja per Internet

Com em comentat les botigues online de fruita sorgeixen com bolets, però igual que naixen en moren també a grapats. Hi han pobles com Corbera de 3000 habitants on operen més de 20 tendes online de cítrics. ¿Hi ha lloc per a tots? Ha esta pregunta la resposta es clarament que en l’actualitat no. Tendes online como naranjasche.com o naranjaslola.com resisteixen bé el pas del temps, Han sabut que la botiga hi ha que cuidar-la, coneixen bé als seus clients i sobretot inverteixen en la tenda. Invertir en la tenda, generast contingut i fent-la visible es peremptori, hi han de noves com naranjaseco.com o naranjaslaarroba.com que ho tenen ven assumit, com qualsevol botiguer sap, el local i la clientela ha de cuidar-se i mimar-se contínuament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat