Tendències del disseny web

Molt ha passat des d'aquells dissenys web plens de textos amb tipografies i tamanys, imatges de tots colors i icones i gifs que no aturaven de girar. Molt ha passat també de navegar per internet només al PC i esperar la càrrega infinita per a veure un vídeo o descarregar un simple document. Molt de temps ha passat de la pàgina que creà en Homer Simpson... Ho recordau?

 

 

Disseny web adaptatiu o responsive

Avui en dia per a dur a terme un disseny web perfecte i funcional és impresdincible tenir en compte els diferents tipus de pantalla en què els usuaris poden veure la pàgina web: desde telèfons mòbils i tablets, passant per pantalles de portàtils i sobretaula de diferents mides, a les pantalles de la tele. 

Un dels punts més importants és, sense cap mena de dubte, la velocitat de descàrrega de la web. La optimització de les imatges, la programació, i fins i tot l'allotjament juguen un paper fonamental tant per als usuaris com per a l'optimització del posicionament als cercadors. 

El primer pas abans de començar un disseny web és tenir clar l'objectiu de la web i crear una arquitectura de la informació que faciliti la navegació i l'assoliment dels objetius. Facilitar la compra, el contacte o arribar a la informació que l'usuari necessita ha de ser el punt de referència per al dissenyador web. 

Tendències al disseny web al 2017

A més de la consolidació del disseny adaptatiu, per al creixement d'usuaris que naveguen a mòbil, trobem i trobarem als propers anys les següents tendències:

Interaccions i micro-interaccions

Ajuda a l'usuari ja que aporta context i recolza la usabilitat del site o les apps, a més d'ajudar a la conversió i aconseguir millorar l'engagement. Icones, menús desplegables o el menú d'inici "hamburguesa" són alguns dels elements més freqüents i reconeixibles. Les microinteraccions són cada vegades més presents a les webs: imatges de abans i ara, likes a facebook, compartir informació a whatsapp... tot un seguit d'opcions que cada vegades són més comunes. 

Formularis de registre

L'objectiu és facilitar al màxim el procés, accelerar els registres. Formularis per passos, autocompletat, login social, simplicitat de la informació requerida, prova social, etc. són alguns dels punts més usuals quan ens trobem amb un formulari online.

Il·lustració i lettering

Durant aquest 2017 el lettering i la il·lustració se estan convertint en una mena de plaga al disseny web. Una manera original i de diferenciar-se de la competència que ha agradat molt a tot tipus d'empreses que aposten per incloure aquest tipus de disseny no només a les seves webs, sinó també a tota la imatge corporativa, i fins i tot s'animen a crear vídeos en diferents formats. 

Color, color i més color

Després d'uns anys de web blanques i impol·lutes, torna el color. Colors vibrants i frescos. Els dissenayadors tornen a treure la pantonera del calaixos i comencen a tornar a jugar. 

Targetes amb informació escanejable

Fitxes de producte ben estructurades, imatges i continguts acurats i fàcils de llegir. Tota la informació a un cop d'ull i organitzada de una manera molt visual. Atractiu, usable i que afavoreix la compra compulsiva.

One page i parallax

Van arribar fa un parell d'anys i encara perduren. Navegacions i scrolls eterns, càrregues ràpides i tot el contingut a la mateixa pàgina. 

Efectes hover

Un imprescindible per a la navegació actual. són els efectes que s'activen quan el cursor passa per damunt de diferents elements: botons, menús, imatges... Ajuden a assolir una navegació més intuitiva i fàcil. 

Slides, imatges que ocupen toda la pantalla, disseny flat, storytelling, AMP... Això del disseny web no atura i és difícil perdre's en aquestes propostes. I tu, quines d'aquestes tendències creus que sobreviuran al 2018?

 

 

 

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat