Concentració de treballadors de la neteja de València per uns salaris dignes

CCOO denuncia el bloqueig del conveni en la província de València, un acord que afecta més de 15.000 treballadors i treballadores. Les patronals pretenen modificar determinats articles que menyscabarien els drets i mantenen una postura salarial que suposa la pèrdua de poder adquisitiu. El sindicat no està disposat a renunciar a drets que han costat molt d'aconseguir per als treballadors i treballadores de la neteja. Un sector molt important, doncs la ciutadania en general és la perceptora directa dels serveis que es presten.

Els sindicats CCOO i UGT han convocat una ronda de concentracions de treballadors i treballadores de la neteja per a reivindicar la defensa del sector, sota el lema ‘Per un conveni sense pèrdua de drets i salaris dignes’. La primera concentració està prevista per a dijous que ve, 23 de març, a les 11.15h, en la Plaça Manises de València, enfront de la Generalitat Valenciana, amb una durada benvolguda fins a les 12.45h.

Fa ja un any, tant la patronal com els sindicats van aconseguir un principi d'acord verbal, que arreplegava, entre altres punts, els increments salarials i la vigència i adaptació dels textos al Conveni Col·lectiu Estatal, que culminaria amb la signatura dels 4 convenis sectorials de neteja de la Comunitat Valenciana: Alacant (2 convenis), Castelló i València. Açò hauria d'haver-se ratificat en el Tribunal d'Arbitratge, però va ser suspès en diverses ocasions a causa d'algunes discrepàncies de la part empresarial derivades del principi d'acord.

A Castelló s'ha signat ja el conveni de Neteges d'Edificis i Locals Provincial, amb alguns ajustos menors. En la província d'Alacant, les negociacions segueixen el seu curs. A València, la situació està bloquejada.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat