SOPAR-XERRADA: La Universitat Catalana d'Estiu de Prada amb Toni Teruel.

El darrer sopar-xerrada del Fons Valencià per la Solidaritat va ser un èxit d'assistents cosa que agraïm sobremanera. Els convidats ens van sensibilitzar, informant-nos dels problemes que pateixen de les dones al Tercer Món, en concret a Haití. L'últim divendres del mes de març, 31, a les 21:30 vos proposem la conversa amb el que ha sigut membre del Bloc Jaume I, Toni Teruel, que ens parlarà de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada. 

La Universitat Catalana d’Estiu s’inicià com a plataforma assembleària de debat intel·lectual i polític. Així, ha esdevingut el resultat de la participació d’un elevat nombre de professorat especialista capdavanter en les diverses disciplines acadèmiques, polítics i personalitats de primer ordre i del conjunt de l’alumnat que han col·laborat a fer realitat el sentiment inicial de recuperació de la nostra llengua i cultura.
En aquesta sessió, Toni Teruel abordarà els principis fundacionals i la trajectòria de la Universitat Catalana d’Estiu de Prada des dels orígens –tema de la seua recerca doctoral– fins a l’actualitat, quan està a punt de complir-se el mig segle de realització de les convocatòries anuals.

Toni Teruel (Algemesí, 1951)
Llicenciat en Filologia Catalana (secció Filologia Valenciana), en Llengua Espanyola i en Literatura Espanyola, per la Universitat de València. Màster en Biblioteconomia i Documentació, Màster en Assessorament Lingüístic i Cultura Literària (especialitat Empreses Editorials). Diploma de Mestre en Valencià. Titulat Superior i certificat C-2 del MECR de Valencià en l’Escola Oficial d’Idiomes.
Professor titular de Secundària de Valencià en l’ensenyament públic. Col·labora en els Tribunals de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, en què va obtenir les certificacions de Capacitació Tècnica en Llenguatge Administratiu, Mitjans de Comunicació i Correcció de Textos.
Ha assistit en qualitat d’alumne a l’UCE de Prada (Catalunya Nord) durant vint anys ininterromputs, presidida pels doctors Miquel Porter i Moix, Salvador Giner i Joandomènec Ros i Aragonès.
Del 2009 al 2014 ha presidit l’Associació d’Amics i Amigues de la Universitat Catalana d’Estiu, AMICSPRADA, amb seu a l’Ateneu Barcelonès, sota els rectors doctors Jaume Sobrequès i Callicó, Jordi Sales i Coderch i Salvador Alegret i Sanromà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat