Enric Valor: País, paisatge i paisanatge, sopar-xerrada amb Vicent Brotons

Aquesta XIX Temporada de Sopars-Xerrada no s'acabà, com féiem abans, al mes de juny, sinò que l'hem perllongat al present mes d'octubre i al proper de novembre. Per aquest 28 d'octubre, tindrem al Casal del Bloc Jaume I de l'Alcúdia -c/ Sant Jaume, 31- a Vicent Brotons i Rico amb la xerrada “Enric Valor: país paisatge i paisanatge”. A les 21:30 soparem i en acabar, la xerrada. Només heu de portar l'entrepà, de la resta ens encarreguem nosaltres.

L'escriptor Enric Valor (Castalla, 1911 – València, 2000 va ser un home fonamental per al redreçament cultural i nacional dels valencians i valencianes del segle XX.

Des de l'adveniment de la II República fins a les acaballes del segle, l'ecriptor castallut fou un exemple d'intel·lectual orgànic al servei del seu poble: obra i mestria idiomàtica -Curs Mitjà de Gramàtica Catalana referida especialment al País Valancià, La Flexió Verbal- solidesa narradora -Cicle de Cassana- i rondallística nacional -Rondalles Valencianes-, feren d'ell un l´ñider idiomàtic i creador indiscutible.
 

Tota l'obra bastida des d'un compromís personal i civil impecable i amerat per l'amor al país, la gent i les terres valencianes, sempre lligat pregonament a la dignificació de la llengua.

Vicent Brotons Rico. Nascut a Petrer (Valls del Vinalopó) fa 59 anys. Professor de Llengua, literatura i la seua didàctica a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Alacant des de 1990. Anteriorment ha estat mestre de Primària (1981-1992), Assessor didàctic de Llengua del SEDEV i del CEFIRE d’Elda (1983-1992), Professor de Llengua a Secundària a l’IES Azorín de Petrer (1992-1997); Vicedegà de la Facultat d'Educació (2002-2005 i 2009-2013), Director de la Unitat per a l'Educació Multilingüe de la UA (2007-2013); Professor dels cursos de formació lingüisticotècnica i de nombrosos cursos monogràfics de Didàctica, Recursos i Bilingüisme.

Coautor de llibres de text per a l’ensenyament de la Llengua a Primària i Secundària (Roda-3, Roda-4, Roda-5, Roda-6, Margalló-3, Margalló-4, Margalló-5, Margalló-6, Espills-1...), altres materials didàctics (Primer diccionari, Fuster a l’escola,...), articles, comunicacions i ponències sobre didàctica, plurilingüisme i formació del professorat. Col·laborador habitual del periòdic “on line” Petreraldia i de la revista petrerina Festa.

Estudiós i investigador de l’obra d’Enric Valor.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat