Crisi de refugiats al món: experiències de Metges Sense Fronteres

Tercer Sopar-Xerrada de la dinovena temporada del Bloc Jaume I de l'Alcúdia. Mila Font ens contarà les experiències de Metges Sense Fronteres en les crisis de refugiats al món.
Divendres 13 de maig de 2016 als Casal del Bloc Jaume I de l'Alcúdia, C/ Sant Jaume, 31 a les 21:30 hores.

METGES SENSE FRONTERES 

Milers de persones fugen de la guerra i la misèria. Les barreres per arribar a Europa els espenten a rutes cada vegada més perilloses.

Metges Sense Fronteres és una associació privada amb vocació internacional que aporta la seua ajuda a les poblacions en situació precària, a les víctimes de catàstrofes d'origen natural o humà i de conflictes armats, sense discriminació de raça, religió, filosofia o política.

L'associació reuneix majoritàriament els membres del cos sanitari i està oberta a altres professionals útils a la seua missió. Compta amb més d'un milió i mig de socis, dos mil voluntaris treballant en programes humanitaris en setanta països i altres mil labors administratives. Prevé i tracta algunes malalties com la tuberculosi, la sida, la meningitis...
 

Metges Sense Fronteres continuen treballant donant atenció médica als refugiats en la seua llarga ruta i en el seus països d'origen. Els seus equips assisteixen tant als que fugen dels seus països com als que es queden. El món s'enfronta a la pitjor crisi de refugiats des de la Segona Guerra Mundial, i per això amb la col·laboració de tots, i ara més que mai, en Metges Sense Fronteres es poden salvar més vides.

MILA FONT és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València. A més a més compta amb formació complementària en gènere, Drets Humans, violència domèstica, cultura i civilització islàmica i responsabilitat social corporativa. 

Ha treballat des de l'any 1994 en diversos països africans, principalment en situacions de conflicte i postconflicte amb l'organització no governamental Metges Sense Fronteres i per la Comissió Europea en les àrees de governabilitat, Drets Humans, gènere i sector privat. Ha treballat també amb l'organització no governamental ATELIER i per l'Associació de Parlamentaris Europeus per Àfrica AWEPA. 

En l'actualitat resideix a València i és la delegada de l'organització Metges Sense Fronteres per a la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Canàries.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat